Štvou vás příspěvky konkrétního uživatele, ale z nějakého důvodu si jej nechcete odebrat ze svého instagramového účtu? Díky nové funkci Mute jej nadále budete moci sledovat, na zdi se vám ale jeho posty již zobrazovat nebudou.

Na Instagramu budete moci nově ztlumit profily, které vás otravují, které ale zároveň nechcete přestat sledovat. Funkce dostala prostý název Mute (tedy „ztlumit“) a Facebook, který tuto sociální síť vlastní, ji během následujících týdnů zavede do všech aktivních účtů.

Co to znamená?

Funkci Mute již znají uživatelé Facebooku. Jde v podstatě o jakési „malé zablokování“, které učiní přítrž otravným příspěvkům konkrétních uživatelů. Díky Mute se vám na zdi přestanou zobrazovat veškeré posty tohoto uživatele, aniž byste jej museli odebírat ze svého profilu.

Na rozdíl od odebrání o této vaší aktivitě tento uživatel nebude vědět a vy si jeho profil budete moci kdykoliv zobrazit (a případně funkci vypnout).

Jak na to?

Pokud chcete nějaký účet ztlumit, zobrazte si jeho profil a v pravém horním rohu zvolte symbol tří teček (možnosti). Z následné nabídky vyberte Mute. Z další nabídky pak zvolte, zda chcete přestat sledovat jen příspěvky (Posts), nebo i příběhy (Stories).

Využíváte pro svoje podnikání Instagram? Nebo o tom uvažujete, ale nevíte, jak začít? V týmu Railsformers máme kolegyně a kolegy, kteří se specializují nejen na tuto sociální síť. Neváhejte se na nás obrátit – nasměrujeme váš business vstříc třetímu tisíciletí.